perjantai 26. syyskuuta 2008

Viikkosiivojen aika

Se on taas perjantai ja viikkosiivojen aika. Ei minulla varsinaista yhtä siivouspäivää ole. Perussiivot pyrin tekemään kerran viikossa, mutta ei sen tarvitse tapahtua tiettynä päivänä.
Toisinaan siivous tapahtuu energisyyden puuskassa, joskus inspiraation iskiessä, useimmiten välttämättömästä pakosta. Rakastan siistiä kotia, mutta en varsinaisesti siivoamista. Se on kyllä mukavaa puuhastelua, kun sitä saa tehdä rauhassa ja jos se ei ole pakon ja kiireen sanelemaa. Erityisen antoisaa se on, jos tuloksesta saa edes hetken nauttia. Meillä ei yleensä saa.

Jos siivous ei maistu, olen pyrkinyt herättelemään siivousispiraatiotani jollain. Tällä hetkellä loistava inspiraation lähde itselleni on Elohiiren ihana blogi. Ajatella, että joku todella rakastaa siivoamista! Lisäpotkua saan vielä FlyLadyn sivustosta, jonka olen poiminut talteen Elohiiren blogista. Siis kuinka hauskoja sekä hyviä ohjeita sieltä itselleni löydänkään. Näitä lukiessa tulee hyvä mieli ja inspiraatio siivoukseenkin iskee kuin itsestään!

Vessan puunaus edessä seuraavaksi.
Siis missä vaiheessa minulla siihenkin hommaan on kerääntynyt tällainen valikoima?!
Luulisi yhden riittävän!

Ensin oli vain WC Ankka.
Pullon pohjalla jäljellä lirut,
jotka pitäisi käyttää pois .
Jäänyt käyttämättä,
kun kaivannut aina jotain parempaa.

Sitten innostuin Amwaystä ja tuli Pursue.
Valmistettu orgaanisesta hapesta.
(Kuulostaa hienolta.)
Puhdistaa tehokkaasti kalkkisaostumat ja kovan veden aiheuttamat värjäytymät.
Neutralodor -ilmanraikastin poistaa epämielyttävät hajut.
Hyväntuoksuinen.
Ei sisällä naarmuttavia kemikaaleja.

Mainoksen uhrina ostin Harpic -pullon tarjouksesta.
Tätä on paljon kehuttu ja tänään pääsee testiin.
WC Ankka saa siis vielä toistaiseksi odottaa.

Lopuksi vielä putsaan vessan peilin (kuten muutkin lasi- ja peilipinnat) Amwayn L.O.C. Plus -lasinpuhdistusaineella.
Poistaa tahrat ja lian vaivatta.
Jättää ikkunat ja peilit raidattoman kiiltäviksi.
Riittoisa, laimennetaan suihkepulloon.

Varsinaisessa kodinhoidossa taidan silti olla enemmän samanhenkinen *Katinkaisen* kanssa. Jos olisin yhtä lahjakas verbaalisesti, niin nämä ihanaiset tupinat voisivat olla suoraan omasta suustani!

5 kommenttia:

s a n s k u :) kirjoitti...

Kuinkakohan monta vajaata siivousainepullollista loytyisi minunkin kaapeistani. Pitaisi kayda kaikki nurkat lapi.

Minakin tykkaisin taydellisen siistista ja organisoidusta kodista mutta liian usein muut touhut vie ajan. Siivoojan hankkisin jos olisin rikas. Yksi ensi "ostoista". :)

Satu kirjoitti...

Juuh, siisteys on kivaa, mut siivous ei ;p Inspistä se mulla ainakin yleensä vaatii. Ihana kuva tuossa "otsikossa"!

melkoelli kirjoitti...

Sansku: Siivooja kyllä olis aivan luksusta. Minulle kyllä kelpaisi sellainenkin apu, että joku tulisi päiväksi lasten kanssa ja minä saisin itse ihan rauhassa siivota kenenkään tai minkään keskeyttämättä. Tulis tunne, että sais tehtyä jotain loppuun asti. Toisaalta taas; jos saisi päivän omaa aikaa ilman lapsia, niin haluaisinko käyttää sen siivoamiseen... Hmm... =)

Satu: Itsekin tykkään tuosta "otsikon" kuvasta. En tiedä kuvaako se varsinaisesti blogiani, mut onhan siinä meidän nelijalkaiset. =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisiko Aloe Vera meikit, paljon myös muita tuotteita! Voi järjestää hemmottelu-juttui, kasvohoitoja, meikki-iltoja. Hyvät palkkiot hyvästä työstä, mut itsehän tietty määrää kuin paljon haluaa tehdä. Mitä tuumaat! T. Pirkko

Ai kirjota internet-kenttään, koska en googleen vielä oo saanu laitettua www.myaloevera.fi/aloehollola
löytyy sellai pesutiiviste: kaikille pinnoille,kaikkeen paitsi astianpesukoneeseen,kalkkisaostumiin,sain myös ruosteenkin pois

melkoelli kirjoitti...

Pirkko: Kiitos viestistäsi. =)
Olen aikoinani ollut vuosia mukana Oriflamessa ja jonkun aikaa olin myös Amwayssa. Helposti innostun tuollaisista (jos ihastun itse tuotteisiin), mutta kun olen nyt lopettanut nuo, niin yritän niistä myös pysyä erossa... ;)
Asiakkaana olen toki mielelläni, mutta toistaiseksi se saa riittää.
Aloe Vera tuotteista olen joskus kuullut joltain, mutta en ole niihin itse koskaan tutustunut. Täytyykin tutkia tarkemmin sivujasi. Kiitos linkistä.=)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails