keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Päivi Lipponen ja Pirjo Wesaniemi: NAINEN JA ERO


Kertomuksia parisuhteen päättymisestä
Tämä kirja osui silmääni kirjastossa etsiessäni horoskooppikirjaa. Ei ehkä mitään kevyttä kesälukemista, mutta päätin lainata. Omaa parisuhteen tilaa pohtiessa olin uteliaskin; mistä syistä naiset ovat eronneet. Mielestäni kirja oli mielenkiintoinen kertoessaan hyvin erilaisista parisuhteista ja eroista. Kertomuksia lukiessa tuli tunne, että jokainen niistä tarinoista olisi voinut olla oma kirjansa. Nyt tarinat tuntuivat ihan liian lyhyiltä ja tiivistetyiltä.
Kirjastossa oli myös kirja Mies ja ero. Sitä en tullut lainanneeksi, mutta voisi olla myös mielenkiintoinen.
151 sivua.

Erossa särkyy unelma

Suomalaiset avioerotilastot ovat rankkaa luettavaa - 14 000 eroa vuosittain. Miksi nainen eroaa? Tämä teos perustuu haastatteluihin, joissa 22 naista kertoo erostaan, syistä jotka siihen johtivat ja keinoista selvitä eron jälkeen.
Naiset, joista osa julkisuuden henkilöitä, eivät esiinny omilla nimillään. Ero voi olla helpotus, mutta tuskin koskaan se on helppo. Erossa särkyy aina unelma. Tämä kirja ei ota kantaa, ei moralisoi eikä säälittele. Jokainen tarina on omanlaisensa ja jokaisessa tarinassa on kaksi osapuolta. Miehen tarina erosta voisi olla toisenlainen.
Taloudelliset asiat tulevat eroaville usein yllätyksenä. Kirjassa asiantuntijat selvittelevät eroprosessin käytännöllistä puolta ja antavat vastauksia moniin hankaliin kysymyksiin, jotka vaivaavat eroavien mieltä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails