keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Liza Marklund: PAIKKA AURINGOSSA


Tämän kirjan lukeminen edistyi todella hitaasti. Välillä taisi olla viikkoja etten koskenutkaan kirjaan. En tiedä, johtuiko siitä vai jostain muusta se, ettei tämä kirja tuntunut niin hyvältä. Kirjan henkilöiden nimet ja sukutaustat meni sekaisin, eikä tahtonut jäädä mieleen. Yleensä olen tykännyt kovasti Marklundin kirjoista, mutta tämä jää nyt niistä heikoimmalle. Päähenkilön käytös tuntu välillä lähes ärsyttävältä. Lisäksi kirjan loppu tuntui vähän liiankin julmalta suhteessa koko kirjaan. Aivan kuin raaka loppu tekisi koko kirjasta järisyttävämmän. Ei toiminut minun kohdallani.
528 sivua.
Jos hyvää kirjaa etsit, lue Liza Marklundin Uhatut. Se on yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista.
Turistiparatiisi näyttää Annika Bengtzonille pimeän puolensa. Yllättäen tiliä on tehtävä myös oman menneisyyden kanssa.
Varakas ruotsalaisperhe on murhattu talossaan Espanjan Aurinkorannikolla ja Annika Bengtzon lähetetään raportoimaan tapauksen tutkinnasta.
Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palaa Espanjaan, tällä kertaa kokoamaan aineistoa kansainvälistä huumerikollisuutta ja rahanpesua käsittelevään artikkelisarjaan. Yksi huumesalakuljettajien reiteistä kulkee skandinaavien suosiman lomaparatiisin kautta.
Murhatun perheen kohtalo painaa Annikaa vieläkin ja hän ryhtyy tekemään omia tutkimuksiaan. Eteen alkaa putkahdella vanhastaan tuttuja nimiä. Myös Annikan ex-mies sattuu saamaan työkomennuksen samoihin maisemiin. Solmut kiristyvät niin töissä kuin tunne-elämässäkin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails