TIIKERIKAKKU
250g rasvaa
1,5dl sokeria
3-4 munaa (2dl)
3-3,5dl vehnäjauhoja ja 0,5dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl vanilliinisokeria
Rasva pehmitetään ja vatkataan sokerin kanssa vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten. Jauhot, mausteet ja kohotusaine lisätään.
Taikinasta otetaan erilleen noin 1/3 ja siihen sekoitetaan 2rkl kaakaojauhetta ja 2rkl kermaa tai maitoa. Vuokaan levitetään ensin vaaleaa taikinaa. Sen päälle levitetään tumma taikina ja päällimmäiseksi loppuerä vaaleaa taikinaa.
Pistelemällä haarukalla taikinakerrosten läpi saadaan lisää tiikerikuviointia.
Paisto vajaa 2l:n vuoassa 175 asteessa noin 50-60min.
Meillä leipomukset ei säily yhtään, joten tätäkin teen kerralla aina tupla-annoksen, että saan kerralla kaksi kakkua.
3 kommenttia:
Tätä lukiessa alkoi tehdä mieli tiikerikakkua :D Voi olla, että on pakko leipoa viikonloppuna yksi.
Nam, heti alkoi tekemään mieli. Näyttää niin herkulliselta.
Kiitos reseptistä, nyt tuota on helppo kokeilla tehdä :)
Regret: Minä olen samanlainen, usein alkaa tehdä mieli jotain syötävää jota näkee. =)
Jossu: Juu, mun reseptit pitää olla aina mahdollisimman helppoja ja yksinkertaisia, kun en ole mikään erityinen keittiöhengetär... =D
Lähetä kommentti