tiistai 10. helmikuuta 2009

Inspiraatiota odotellessa


Välillä tulee aikoja, ettei saa mitään järkevää aikaiseksi. Olisi tehtävänä sata asiaa, joista ei osaa tarttua edes ensimmäiseen. Aika vain menee jossain. Pyykkikone ja astianpesukone pyörii jatkuvasti, silti tiskipöydällä tuntuu olevan koko ajan likaisia astioita ja pyykkikorin tyhjää pohjaa en ole nähnyt valovuosiin. Leluja ja kaikenlaista epämääräistä roinaa pyörii siellä täällä. Pöydät ja hyllyt pursuavat sinne kuulumatonta tavaraa. Miten ihmeessä huusholli voi näyttää tältä vaikka emäntä on päivät kotona?!
Joskus siitä ei vain jaksa välittää. Olkoon. Siisteys on ihanaa, mutta meillä se ei pysy hetkeäkään. Pienimmän ollessa päiväunilla on hetki omaa aikaa ja voisin rauhassa järjestellä paikkoja, siivota kaappeja ja laatikoita tms. Mitä vielä?! Täällä minä norkoilen netissä tai istun kahvipöydässä ja luen sanomalehteä. Joskus jopa makaan vain sohvalla lehteä lukien. Harvemmin käytän sen hiljaisen hetken siivoamiseen.
Varmaan pitäisi.
Välillä haaveilen, että saisin lapset ja miehen jonnekin päiväksi ja saisin aivan rauhassa siivota. Ei, viikoksi ne pitäisi johonkin majoittaa. Ei tähän huusholliin päivä piisaisi. Jos olisi viikko aikaa vain itselle, niin siinä ajassa luulisi jo monenlaista saavan aikaan.
No höpönlöpö!
Tuskin minä sitä viikkoa täällä mökissä ähöttäisin nurkkia putsaillen! Perussiivot varmaan tekisin ja sen jälkeen loppuajan lojuisin sohvalla tai sängyllä kirjaa lukien ja herkkuja syöden. Minä laiskimusäiti.
Olen muuten joskus kuullut sanonnan, jonka mukaan laiska äiti kasvattaa reippaita lapsia. Taidan tarttua tuohon oljenkorteen. Meidän lapsethan siis on todella reippaita...

3 kommenttia:

mimmuli kirjoitti...

Sinulle on blogissani jotain=)

Terkku kirjoitti...

Minäkin olen kanssasi samaa mieltä... tuosta viimeisestä osiosta =) Hyvin sanottu <3

melkoelli kirjoitti...

Mimmuli: Kiitos ihanasta yllätyksestä!! =)

Terkku: Niin, onhan siinä toisaalta totuuden siemenkin... Jos äiti passaa aina kaiken valmiiksi, niin eihän lapset opi tekemään mitään itse oma-alotteisesti...

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails