tiistai 6. tammikuuta 2009

Tess Gerritsen: LUUTARHA


Tess Gerritsenin kirjat ovat minulle varma valinta. Olen lukenut ne kaikki ja yhtään huonoa kirjaa ei ole tullut vielä vastaan. Päinvastoin tuntuu, että jokainen kirja on vain edellisiään parempi. Tämä ehkä paras kaikista? Jos lukuaikaa olisi samanlailla kuin joskus nuorempana, tämänkin kirjan olisi ahminut parissa päivässä. Niin mukaansa tempaava tarina oli. Erilainen Gerritsenin kirja siinä mielessä, että tapahtumat sijoittuivat osittain nykyaikaan ja osittain 1830 -luvulle. Jollain tavalla kirjan 1830 -luvulle sijoittuvat tapahtumat toivat mieleeni Viiltäjä-Jackin päiväkirjan... Sitä viiltävää jännitystä löytyy tästäkin kirjasta. Suosittelen ehdottomasti jännityksen ystäville.
Sivuja 383.
Julia Hamill tekee uuden kotinsa puutarhassa karmaisevan löydön: hänen lapionsa kalahtaa naisen pääkalloon. Vauriot viittaavat kuolinsyytutkija Maura Islesin mukaan selvästi murhaan, mutta aika ja kivinen maaperä ovat peittäneet murhatun unohdukseen.
1830-luvun Bostonissa lahjakas mutta varaton Norris Marshall rahoittaa lääketieteenopintojaan kaivamalla hautausmaalta tuoreita ruumiita opettajansa leikkauspöydälle.
Tämä kalmankatkuinen liiketoiminta kuitenkin kalpenee yliopistosairaalan liepeillä käynistyvän tapahtumaketjun rinnalla. Ensin erään nuoren sairaanhoitajan ruumis löytyy pahoin runneltuna. Kun sama kohtalo vie arvostetun lääkärin, Norris huomaa joutuneensa ruumiskauppansa tähden pääepäillyksi.
Todistaakseen viattomuutensa Norrisin on löydettävä ainoa murhaajan nähnyt todistaja. Rose Connelly on kaunis köyhä ompelijatyttö, jolla on hoidettavanaan lapsivuoteelle kuolleen siskonsa vauva. Hän pelkää olevansa tappajan seuraava uhri.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails