keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kierrätystä


Viime aikoina olen kuvannut lasten vaatteita. Tarkoitus olisi laittaa pieneksi ja meille tarpeettomaksi käyneet vaatteet kiertoon, nettiin myyntiin. Kodinhoitohuoneen pöydät notkuvat vaatteita. Osa jo silitettyjä ja kuvattuja, osa vielä odottamassa. Tämä homma on ollut vaiheessa jo hetken aikaa.
Kirpputorille vieminenkin olisi ihan kiva vaihtoehto mutta... Minä moitin kirpputoripaikkojen pökerryttäviä hintoja! Siis ihan todella. Jos viikkovuokra maksaa 28€, niin ihan pikkurahalla ei voi omaakaan tavaraa myydä jotta saisi edes omansa pois. Siinä mielestäni taas vesittyy koko kirpputorin alkuperäinen idea. Ehkä kirpputorit on niin suurta "muotia" nykyään, että hinnat on nousseet huippuun. Vai mistä tämä kaikki johtuu? Näkyyhän tämä kirpputoreilla myytävän tavaran hinnassakin. Alle euron löytöjä tekee harvoin. Tässä voisin kyllä lainata vanhempien ihmisten sanontaa "toista se oli markka-aikana..."
Itse olen pitänyt ihan hyvänä myyntikanavana myös nettiä. Ei tarvi edes miettiä hintaa tuotteelle vaan ostaja saa määrittää sen, paljonko on valmis maksamaan. Oma vaivansahan tietysti siinäkin on ensin kuvata myytävät tuotteet ja laittaa kuvat koneelle, pienentää jne. Mutta toisaalta vastapainona netissä myyminen on ilmaista. Ainakin toistaiseksi. Periaatteessa siis kaikki myyntitulo on voittoa. Sitäpaitsi netin osto- ja myyntisivut ovat kuin suuri virtuaalikirpputori. Sieltähän löytää aivan kaikkea!

Edit 20.3.2009:
Kävin eilen eräällä paikallisella kirppiksellä ja siellähän olikin seinällä myyntipaikan viikkovuokra: 30€!
Sikahintasta, sanon minä!

2 kommenttia:

Piritta kirjoitti...

Minäkin olen jonkin verran myynyt tavaraa netin kautta. Mutta aika usein päädyn viemään vaatteet kierrätykseen, koska se vaiva mitä niiden myyntikuntoon laittamiseen täytyy nähdä ei jaksa aina innostaa.

Nyt odottaa pari isoa pussia meidän yhdistyksen kirppistapahtumaa huhtikuulla. Pöytänumerokin olisi jo selvillä. Sinne on kiva viedä tavaroita myyntiin, kun myymättä jääneet tuotteet saa jättää ihmiselle, joka kuljettaa niitä Viron puolelle.

melkoelli kirjoitti...

Tirlitta: Minäkin eilen mietin jo vieväni tavarat myyntiin erääseen kirppistapahtumaan, mutta sinne on jo kaikki paikat varattuna. Osan annan myös lahjoituksena pois, jos tuntuu ettei mene kaupaksi.
Yritän kuitenkin ensin myydä, kun on sen verran hyvää vaatetta. Ja sitten niillä rahoilla saisin ostettua lapsille uusia tilalle. =)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails