perjantai 8. tammikuuta 2010

Paulo Coelho: VOITTAJA ON YKSIN


Kirja oli aika tyypillistä Coelhoa. Salaperäistä ja mielenkiintoista, sarkastistakin mielestäni. Coelhon kirjat ovat sellaisia, etten ole varma tykkäänkö niistä vai en, silti niissä joku viehättää ja kiinnostaa. En osaa eritellä mikä se on. Ehkä juuri se jonkunlainen mystisyys ja salaperäisyys. Kirjoja ei voi noin vain suoraan tulkita.
Tässä kirjassa mielenkintoista oli päästä myös kurkistamaan se loisteliaan julkisivun ja glamourin toiselle puolelle. Kaikkihan näyttää päällepäin niin upealta...
Coelho on mielestäni yksi parhaita henkilöhahmojen kuvaajia, mutta tässä kirjassa Igorin perustelut äärimmäisille teoilleen tuntui kaukaa haetulta. En naisen logiikalla ymmärtänyt, miksi tappaa muita saadakseen ex-vaimo takaisin. Ei viestiä tosin ymmärtänyt kirjan ex-vaimokaan...
Tämä kirja ei herättänyt mitään suuria tunteita, mutta ei ollut toki mikään pettymyskään.
480 sivua.
MIKÄ ON MENESTYKSEN HINTA?

Kauniit ja rikkaat salamavalojen loisteessa
-armoton muotokuva tästä ajasta
Muoti ja elokuvamaailman tähdet ja sellaiseksi haluavat ovat kokoontuneet Etelä-Ranskaan elokuvajuhlille. Monet on huijattu luulemaan, että ainoat tavoittelemisen arvoiset asiat ovat kuuluisuus, raha ja valta.
Venäläinen Igor Malev on rikas, menestynyt ja komea. Hän on saapunut Cannesiin mielessään vain yksi asia: kuinka saada ex-vaimo Ewa takaisin. Saavuttaakseen päämääränsä Igor on valmis äärimmäisiin tekoihin.
Paulo Coelhon uusin romaani
Voittaja on yksin tarkastelee aihetta, jotka inspiroivat miljoonia lukijoita ympäri maailmaa: todellisen minuuden etsimistä ja sitä, kuinka yltäkylläisyys ja ahneus voivat johtaa ihmissuhteiden ja henkisten arvojen rapistumiseen.

"Säkenöivä vertaus pinnallisuudesta,
ahneudesta ja kuuluisuuden palvonnasta."
Publishers Weekly

6 kommenttia:

mimmuli kirjoitti...

Itse olen taas lukemassa tuotantoa läpi..loistava kertoja hän on, lisäsi aina löytää jotain uutta vanhastakin kirjasta..mietin hommaavani tuo kirjan myös..toisaalta glamour elämä ei niin kiinnosta..ja jotenkin tuntuu oudolle hänen valinta tuollaiseen kirjan kirjoittamiseen.

jarna kirjoitti...

Mä en oikein tykkää Coelhosta, mutta sinnillä olen tutustunut hänen tuotantoonsa sen verran että olen päässyt toteamaan että ei oikein mun juttu.

lumiomena kirjoitti...

Löysin blogisi sattumalta, kun hain tekstejä Carlos Ruiz Zafonin kirjasta. Pidän blogisi teksteistä ja kuvista sekä lapsiperheen elämän ja kirjojen yhdistysmisestä täällä. Coelho on kirjailija, jonka teksteistä haluaisin pitää, mutta "Alkemistiä" lukuunottamatta olen aina ollut hieman pettynyt. "Voittaja on yksin"-kirjaa en ole vielä lukenut.
Kauniita talvipäiviä!

mimmuli kirjoitti...

Luin just 11 minuuttia..jaah en kamalasti pitänyt. Mielenkiintosita miten mies osaa mennä naisen rooliin useassa kirjassa..hmmm..tai sitten hän tuntee paljon ja kuuntelee naisensielunelämää? Brida ja portopellon noita ovat hyviä esimerkkejä

Katilein kirjoitti...

Minä en muista, olenko lukenut Coelhoa, luultavasti en. Joku muukin bloggaaja luonnehti kirjailijaa samaan tapaan kuin sinä. Voisin kyllä tutustua kirjailijaan ja katsoa, miltä hän minusta vaikuttaa. Kiitos vinkistä!

melkoelli kirjoitti...

Mimmuli: Tuossa kirjassa ei kuitenkaan se glamour näytellyt pääosaa. Tavallaanhan ne oli vain ne kirjan kulissit.
Minusta taas 11 minuuttia on paras lukemani Coelhon kirja. Parempi kuin Alkemisti, jota kaikki niin hehkuttaa. Se tosiaan on uskomatonta, kuinka hyvin mies osaa kirjoittaa naisen maailmasta, naisen ajatuksin...

Jarna: Coelho on niin omanlaistaan... Jollain lailla älykästä ja omituista yhtäaikaa...

Lumiomena: Lämmin kiitos vierailustasi ja erityisesti siitä, että jätit minulle kommenttia käynnistäsi. Se ilahduttaa aina.
Mukavia talvipäiiä sinullekin.

Katilein: Kokeileppas lukasta joku Coelhon kirja. Mielenkiinnolla jään odottamaan ajatuksiasi siitä... =)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails