torstai 17. joulukuuta 2009

Voihan nauravat nakit!

Joulu tulla jollottaa, mutta tämä minun postaukseni ei nyt erityisen jouluinen ole. Jos siis etsit joulutunnelmaa, niin ei kannata lukea tämän pidemmälle...
Pakko kuitenkin muutamalla sanalla ottaa esille aihe, josta mieheni luki eilen illalla lehdestä. Nimittäin nauravat nakit!
Paikkakunnallamme on kuulemma noussut pikku kärhämä siitä, että paikallinen suuri huoltamo ei suostu myymään lasten annosta aikuisille. Asiasta on otettu yhteyttä jopa kuluttajavirastoon, josta asiaa on kommentoitu seuraavanlaisesti: "Kysymys on elinkeinonharjoittajan vapaudesta myydä kuten järkeväksi näkee. Eli elinkeinonharjoittaja ei ole velvoitettu myymään lasten annosta aikuisille."

Täytyy sanoa, että kaikesta sitä ihmiset tekeekin itselleen ongelmia. Jopa nauravista nakeista!
Tässä tapauksessa en kuitenkaan voi ymmärtää kyseistä elinkeinonharjoittajaa. Siis mitä väliä sillä on, kuka sen ostetun lasten annoksen syö? Eikö tärkeintä ole kuitenkin se, että kauppa käy? Täytyykö olla tarkistamassa jokaista ostettua lasten annosta, että syöhän sitä nimenomaan lapsi, eikä aikuinen? Tai mitä jos lapsi ei jaksakaan syödä annostaan loppuun ja perinteiseen tapaan äiti tai isä aikoo syödä loput... Kirmaako siinä tapauksessa kyseinen elinkeinonharjoittaja paikalle huutaen jo vauhdista "Seeeis! Se on lasten annos!?!"
Eikö ruoan annoskoko saisi olla syöjän henkilökohtainen asia? Ihmisillähän on mm. hyvin erilaisia sairauksia ja sellainenkin voi vaikuttaa annoskokoon.
Ei ole montaa päivää siitä, kun juttelin erään tuttavani kanssa, jolta on leikattu mahalaukku pois kolme vuotta sitten. Tuon kyseisen leikkauksen vuoksi tuttavani voi syödä vain noin kahvikupillisen kerrallaan. Kuinkas tällaisessa tapauksessa sitten? Pitäisikö tuttavani pitää epiksiiriä mukanaan todisteena elinkeinonharjoittajaa varten? Liitteenä valokuva ennen ja jälkeen (-50kg!) leikkauksen?
Tai mitä jos tilanne onkin toisinpäin ja lapsi haluaa aikuisten annoksen? Sanotaanko hänelle "Höpsis! Et sinä voi tykätä possupihvistä. Sinähän olet lapsi ja lapset syövät vain lasten annoksista nakkeja tai lihapullia...?"
No ehkä nyt hieman kärjistetysti kirjoitin, mutta kuitenkin... Ymmärrätte varmaan pointin. Miksi tehdä kaikista asioista niin vaikeita? Eikö maalaisjärjen käyttö olisi sallittua tässäkin tapauksessa?

Kuva poimittu netistä.

4 kommenttia:

anni kirjoitti...

No huhh..niin just. Kummallisia periaatteita.

Meillä on "oma" paikallinen kebab paikka, missä välillä käymme syömässä.. ja huohh.. IHANAT ihmiset ovat. Lapsellemme tekevät ns. puolikkaan annoksen ilman sitä ja ilmat tätä ja lisää sitä ja tuo tätä.. ja ruoan päälle antavat lahjaksi jälkkäritikkarin. Palsen annoksella hintaa 3e..EI PAHA. Annoksen koko silti sama kuin aikuisen.. Sielä syödään kun äiti on tullut 25h vuorosta ja on TOSI väsy.

Mutta terkut maalaisjärkevyydelle ja siule! Hauska postaus.. joulua tullee joka tuutista ihan tarpeeksi! Nakit kunniaan!


nimim. en syö nakkeja, mut... annan muiden syödä.

SISUSTUS JA SEPUSTUS kirjoitti...

Siis totta! Olis niin mukava kun vois joka paikasta ostaa vain puoli annosta, koska eihän raavas mies ja hento nainen (esim.) syö samankokoisia annoksia. Silti olis kiva, että jos haluaa syödä vähemmän vois ostaa vähemmän, ettei tarttis sen vuoksi ottaa sitten vaikka jotain pienempää, kutan leipää tms. t.soile

Sininen Kaleidoskooppi kirjoitti...

Näin kokemuksella voisin kertoa tilanneeni lasten juoman eräästä hampurilaisketjusta..ja kyllä ne siellä sen myi mukisematta :D Eihän sitä pelkkien ranskisten kanssa 0.4 litraa jaksa ämpätä menemään jos ei ole janoinenkaan vaan ainoastaan "seurasyömässä".

Tiina kirjoitti...

joo, kyllä ihmiset kehittää itselleen ongelmia mitä kummallisimmista asioista.. no ollaan täällä meilläkin saatu kunnon perheriita aikaiseksi nakkikeitosta. :D
on se hyvä, että on noinkin pienet ongelmat.

nakeista huolimatta, oikein ihanaa joulua teidän perheelle!

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails