perjantai 13. maaliskuuta 2009

Lucy O'brien: MADONNA ELÄMÄKERTA

Tämä oli kirja, jolta odotin paljon aloitettuani sitä lukemaan. Pidän kovasti elämänkerroista ja Madonna ihmisenä ja persoonana kiinnosti kovasti. Ehkä odotukset olivat hieman liiankin korkealla, koska minut kirja jätti kaikista kriitikoiden ylistyksistä huolimatta hieman kylmäksi. Alussa kirjan "sisään pääseminen" tuntui vaikealta kirjan pursutessa paikannimiä, ihmisten nimiä sekä Madonnan albumeiden- ja musiikkikappaleiden nimiä. Jatkuvasti luetellut eri nimet toi kirjaan sekavuutta. Olisin myös kaivannut kirjaan enemmän "syvällisyyttä". Enemmän Madonnaa itseään ja ajatuksiaan julkisuuskuvan ulkopuolelta.
Kirjassa on kyllä kerrottu Madonnan lapsuudesta ja mm. uskomattomasta tanssinhimosta, treenaamisesta, päättäväisyydestä ja kovasta bisnesnaisesta, mutta silti jotain jäi puuttumaan. Kirja on hyvä läpileikkaus Madonnan urasta ja mainio tietopakkaus mm. eri albumeiden synnystä, mutta silti ihminen kaiken sen takana jäi minulle hieman etäiseksi.
Olisin kaivannut ehkä enemmän muutakin kuin sitä työtä ja saavutusten luettelointia. Mutta toisaalta, sitähän Madonnan elämä juuri onkin.
490 sivua.
KAIKKI POPIN MEHILÄISKUNINGATTARESTA!
Itseironisesti rooleilla leikkivä, mediaa suvereenisti pyörittävä Madonna Ciccone on merkittävimpiä elossa olevia popikoneita ja mahdollisesti maailman kuuluisin nainen. Myös tanssijana, lauluntekijänä tuottajana ja näyttelijänä tunnettu kameleontti on levittänyt naisenergian ja itsensä toteuttamisen ilosanomaa jo yli kaksi vuosikymmentä.
Tuoreessa elämäkerrassa Lucy O'brien kertoo valovoimaisen laulajan menestystarinan, jossa käänteitä riittää. Äidin ennenaikainen kuolema, villit New Yorkin -vuodet tragedioineen, näyttävät nahkanluomiset, Sex -kirjan nostattama kohu, suhtet elokuva- ja muiden tähtien kanssa, liittyminen kabbalakulttiin, kiistelty malawilaispojan adoptio ja 2000-luvun uusimmat muodonmuutokset ovat vain muutamia virstanpylväitä tämän kulttuurisen moniottelijan elämässä.
Madonna -ilmiötä oivaltavasti erittelevästä teoksesta piirtyy monipuolinen kuva taitavasta esiintyjästä ja bisnesnaisesta, joka ei pelkää nousta barrikadeille tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta. Se luotaa myös Madonnan asemaa homokulttuurissa sekä tapoja, joilla hän sulauttaa seksuaalisuuden hengellisyyteen ja pysyttelee piikkinä patriarkaatin lihassa.

Huolellisesti kronikoitu...
erittäin mielenkiintoinen.
-USA Today-

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails