keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Kotiäitiys

Nautin siitä, että saan olla kotona. Olen tähän mennessä ollut yhteensä noin 7 vuotta kotona lasten kanssa. Ensin 5,5 vuotta isompien kanssa ja nyt noin 1,5 vuotta Pupan jälkeen. Välillä olin pari vuotta töissä.
Tiedän myös sen, että oltuani taas pitkään lasten kanssa kotona menen ilomielin töihin takaisin. Nautin aikuisten seurasta.
Välillä tulee niitäkin päiviä, että ajattelen meneväni töihin heti. En ihan tosissani, mutta joskus käy mielessä kuinka helppoa se olisikaan... Ja ei kuitenkaan olisi. Erilaista vain. Ja kiireisempää.

Aamut ovat parhaita. Rauhallisia, leppoisia ja ihania.
Laitan Miriksen kouluun. Tössöttelen itse puolillepäivin yöpaita päällä (no en nyt sentään aina). Ei kiirettä minnekään. Puuhastelen rauhassa kotihommia. Puetaan ja syödään rauhassa. Ruusunen käy kerhossa kaksi kertaa viikossa. Nautin niistä hiljaisemmista hetkistä. Miriksen on mukava tulla koulusta kotiin, jossa äiti ja sisarukset odottavat.
Saan kuulla koulupäivän kuulumiset heti tuoreeltaan.

On niitäkin päiviä, jolloin vauhtia riittää. On menoa sinne, tänne ja tuonne. Niistäkin osaa nauttia, kun se ei ole jokapäiväistä. Kiire on välillä kivaa. Menot tuovat rytmiä elämään, jottei liian boheemiksi muututa...
Rakastan perhettäni. Lasten myötä on avautunut ihan toisenlainen maailma.
Maailma, joka on täynnä elämää.

2 kommenttia:

anni kirjoitti...

Mainio kirjoitus! Ihanaa arkea ja niin sitä oikeaa. Meillä se on/oli niin erilaista. Ei huonompaa eikä parempaa, vaan erilaista. Tytär oli 4kk kun jäi isin kanssa kotiin ja äiti palasi töihin (osittain pakosta, mutta myös omasta halusta). Tyttö meni hoitopaikkaan kun oli tayttänyt vuoden ja isi meni opiskelemaan, nyt vielä äitikin opiskelee - kiireistä rumbaa. Tyttö on kuitenkin tasapuolisesti sekä isin, että äidin tyttö, ja se toimii.. VAIKKA varsinkin viime aikoina on tullut väsymys, mutta lähinnä työtä kohtaan, johtuen (lastensuojelu) työhön liittyvistä asioista.. Mutta, mitä halusin sanoa, että IHANAA ja leppoisaa arkea. Ja ihanaa lukea, että se on näin toimivaa!

Iloa sinne kotiin! Täällä mennään kohta kuntosalin kautta töihin.. ;)

melkoelli kirjoitti...

Anni: Kiitos kommentista. Se ilahdutti todella. =)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails