maanantai 19. lokakuuta 2009

Paholaisen kakku

Sain ystävältäni tosi hyvän ja simppelin kakkureseptin. Näppärä ja nopea kakku yllärivieraille tai vaikka silloin, kun lapset haluaa itse leipoa jotain. Tämän kakun tekemiseen ei tarvi kaivaa edes vatkainta esille ja aineksetkin on sellaisia, joita löytyy kaapista aina. Tai ainakin luulisi löytyvän. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan ainesten tilanteen ennen aloitusta.
nimim. Kokemusta on...


Ensimmäisen kerran tätä tehdessäni minulla kyllä oli kaikki ainekset kaapissa. Soodaa harvemmin käytän ja vilkaisimpa ohimennen purkin kylkeen ennen taikinan sekaan heittämistä. Onneksi, oli nimittäin mennyt vanhaksi jo 2002...
Iyks! Katsoin siis paremmaksi kipata soodan ennemmin roskiin kuin taikinan sekaan. Pökkäsin Ruususen kätöseen tyhjän pilttipurkin ja pyysin kipaseen naapuriin. Mukana pieni lappunen: "Olisko sulla antaa soodaa? Teelusikallinen riittäis..."
Nooh... Menneenä viikonloppuna päätin pyöräyttää kakun taas. Perjantai-iltana vähän ennen yhdeksää innostuin. Ainekset vaan kulhoon ja... kas kummaa! Tällä kertaa kaakaopurkki ammotti tyhjyyttään! En enää kehdannut naapurilta lainata, joten ei muuta kuin isäntä auton rattiin ja ostamaan emännälle kaakaota. Oli muuten tosi innostunut asiasta, voitte varmaan kuvitella. Hyvä asento soffalla ja kello melkein yhdeksän... Kauppaankin matkaa vaivaset 7km... Noh, ei auttanu. Kaakaota tarvittiin heti.
Ja kaiken tämän jälkeen, voitteko uskoa: minä en ole nimennyt tätä kakkua!
Kyllä se oli sillä jo ihan valmiina.


PAHOLAISEN KAKKU

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl soodaa
1dl kaakaojauhoja
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
1,5dl voisulaa
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito, jäähtynyt voisula ja kananmuna. Yhdistä sitten aineet taikinaksi. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.

8 kommenttia:

Tuuli kirjoitti...

Minun reseptivihkossani kakun nimi on Sydämen surujen kakku. Ainoa ero on että maitoa tulee puoli desiä ja loppu maito on korvattu maitorahkalla. :-)
Hyvää on. :-)

Niinu kirjoitti...

Nam:)
Maustekaappi on muuten semmoinen paikka missä pitäisi tehdä suursiivous useamminkin...chilisekoitusta vuodelta 2000 ja hyytelöjauhetta vuodelta 2005...mikäs vuosi nyt olikaan menossa?!

-TIINA- kirjoitti...

Tarttis vissiin kokeilla tuota kakkua!

Kiitos muuten tunnustuksesta! Vastaan siihen piakkoin...

melkoelli kirjoitti...

Tuuli: No se onkin paljon parempi nimi tuolle kakulle. Kiva saada myös muita versioita siitä. =)

Niinu: Juu, olis varmaan minunkin syytä tarkistaa muidenkin purnukoiden päiväykset. =D

PrinsessaTrio: Kokeile ihmeessä, on niin simppeli ja hyvää. =)

Tuuli kirjoitti...

Ai niin, vielä tärkeä juttu: minun reseptissäni vuoka leivitetään kookoshiutaleilla. Kannattaa kokeilla ellei inhoa kookoksen makua, minusta tosi nam. :-)

MUUMI MAMMA kirjoitti...

Tosi simpeli kakku.taidan tehdä sitä juhliin :)

melkoelli kirjoitti...

Muumi mamma: Tee ihmeessä. Itse voisin kokeilla joskus tuota Tuulin versiota... =)

Anonyymi kirjoitti...

Kakku uunissa. Olen tehnyt tätä vuodesta 75 saakka monta kertaa ja hukannut reseptin yhtä usein. Onneksi hakokoneyhtiö johdatti minu blogiisi ja jälleen kerran pääsen herkuttelemaan. Ajattelin tehdä päälle valkosuklaakuorrutuksen ja kokeilla, miten se istuu kakkuun,

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails