perjantai 29. toukokuuta 2009

Pihasuunnitelmia

Me emme ole piha- ja puutarhaihmisiä. Minä en sitäkään vähää, mitä mies. Olemme asuneet nykyisessä paikassamme nyt 9 vuotta ja koko aikana pihassamme ei ole ollut ainuttakaan kukkapenkkiä. Minä en ymmärrä kukista mitään, eikä minua kiinnosta pihahommat. Siispä suosiossamme ovat olleet lähinnä nuo monivuotiset koivut...
Viime vuosina on kuitenkin tullut kaipuu viihtyisämpään pihaan. Niinpä pyysimme erästä puutarhasuunnittelijaa suunnittelemaan meille simppelin mutta mukavan pihan.
Muutama viikko sitten saimme pihasuunnitelman käsiimme.


Minusta se vaikutti mukavalta. Ei mitään liian työlästä pihaa, eikä myöskään mitään täyteen tungettua viidakkomeininkiä. Monet kasvit aika perinteisiä, jotka taas sopivat hyvin perinteisen tyyliseen taloomme.
Pihaa ei ole tarkoitus tehdä nyt kerralla valmiiksi, vaan pikkuhiljaa puuhastelemme suunnitelman mukaan. Sitä mukaan kuin on innostusta, voimia, rahaa jne. On joka tapauksessa mukava, kun on yhtenäinen suunnitelma jonka mukaan toimia. Minua ilahduttaa myös se, kun on selkeät ohjeet, että "istuta kuule kolme sitä ja neljä tuota tähän..." Ei siis pääse käymään niin, että laitan aurinkoon kuuluvia kasveja varjoon tai päinvastoin.


Suunnitelman saatuamme olemme heti ryhtyneet tuumasta toimeen. Talon kivijalan olemme kiertäneet mukulakivillä ja kivituhkalla. Talon eteen tulee iso kukkapenkki, joka on nyt saatu kaivettua. Se on reunustettu pitkillä reunakivillä ja täytetty puhtaalla kompostimullalla. Ei siis pitäisi heti tulla rikkaruohojakaan.
Kukkalaari näyttää silmissäni hervottoman suurelta ja mietin vain että onneksi ei tarvi itse miettiä mitä siihen laittaisi. Menettäisin varmaan yöunenikin, jos suunnitelmaa ei olisi.


Yläkuvassa laari on vielä ilman multaa, mutta se on siis jo istutuksia lukuunottamatta valmis. Toissapäivänä oli kyllä sellainen myräkkä ja tuuli, että koivunlehtiä on laarissa ihan kiitettävästi. Käyköhän siis lopulta niin, että siinäkin kasvaa hetken päästä niitä jokavuotisia koivuja..?
Enpä olisi vielä jokunen aika sitten uskonut sanovani näin, mutta tänään minä aion mennä shoppailemaan johonkin rehutarhalle. Ettei tarvisi enää pelkkää multaa tuijotella...

8 kommenttia:

Antzu kirjoitti...

IHANAA!!!! Antoisia hetkiä uudelle multasormelle =)

Anna kirjoitti...

Vau hienoa! Mites laitoitte tuon talon vierustan? Mukulakivet ja kivituhkan väliin? Vai miten? Meillä ois sama homma edessä ideoita etsin ;)

anni kirjoitti...

Oo, Jännää!!! Totta, suunnitelman mukaan on hyvä toimia. Täällä pompitaan sielä missä tuntuu hyvälle.. lopputulos -> sekamelska

PrinsessaTrio kirjoitti...

Siitä se lähtee...kohta sä mylläät peppu pystyssä pihalla kaiket päivät : )

mimmuli kirjoitti...

Kuullostaapas tutulle...no nyt olen sitten havahtunut että puurahan hoito on ihanaa ja rentouttava puuhaa...knhan osaa sopivissa kohdissa laittaa silmät kiinni;) Kaunis talo teillä!

melkoelli kirjoitti...

Antzu: Kiitos-kiitos. =)

Anna: Juu, mukulakivet ja kivituhka väliin. Voin ottaa kuvia kun olen taas kotona. Nyt ollaan kirppiskodilla. =)

Anni: Itseasiassa mun mielestä sekamelskakin on kiva. Liian puunattu ja laitettu piha ei mielestäni ole edes houkutteleva. Kyllä elämisen jäljet saa ja pitääkin näkyä.

PrinsessaTrio: Heh, sitä nimenomaan yritän välttää! =D

Mimmuli: Aika näyttää, käykö minulle samoin. Kiitos. =)

Heli kirjoitti...

Onko tosiaan olemassa joku muukin omakotitaloihminen joka ei ole kauhean innostunu puutarhanhoidosta..?? Ihanaa!! Mekin ollaan asuttu täällä jo yli 10v eikä vieläkään oo tehty pihalle oikein yhtään mitään..

No, oikeasti täytyy sanoa, että minä oon viime aikoina ihan pikkuisen alkanu siitä kiinnostumaan. Mutta tollasta suunnitelmaa kyllä kanssa kaipaisin, itestä ei oo miettimään mitä vois mihinkin laitella. Lähinnä haluaisin tänne vaan sireenejä ja marjapuskia muutaman. Ja sit jotain lavasysteemiä missä kasvit pysyis helposti rajojen sisäpuolella.. (juu, en todella tajua puutarhajutuista oikein yhtään mitään..) Ihan jotain helppoa siis vaan mullekin.

Mielenkiinnolla seuraan tätä sinun projektia..

melkoelli kirjoitti...

Heli: Ihanaa, hengenheimolainen!!! Erityisen lämmin tervetulotoivotus blogiini! =)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails