maanantai 22. joulukuuta 2008

Lunta!


Aamulla oli maa valkeana ja lunta monta senttiä.
Lisää tuli koko ajan.
Jee!!!Äkkiä ulos leikkimään!


Suksetkin esille ja hiihtämään!Kelkkailemaan!


Tämäkin härveli pääsi lumitöihin.
Yhtä koomiselta se näyttää vuodenajasta riippumatta...
Y
Illalla tehtiin pipareita ja ensimmäisen (ja todennäköisesti myös viimeisen) kerran elämässäni päätin kokeilla myös piparkakkutalon tekoa. Kun kerran muut, niin enköhän minäkin... Kaupasta ostin valmiit elementit joten mahdollisimman simppelillä piti taas selvitä. Kuuman sokerin kanssa tuuskasin hetken ja kun ensimmäinen seinä putosi lattialle palasiksi, annoin homman suosiolla muiden tehtäväksi. Huikkasin rakkaalle miehelleni, että josko hän oikeiden talojen lisäksi osaisi kasata talon myös silloin, kun rakennusmateriaalina on piparkakku...
Ja kuinka ollakaan, mieskulta sai talon loput elementit yhteen hajottamatta rakennusmateriaalia enempää. Ihaillen katselin miestäni ja bonareita ropisi taas roppakaupalla lisää!
Seuraavaksi lapsille sokerikuorrutetuubi kouraan ja mielikuvitus valloilleen.
Saatte koristella! Äiti ei enää koske siihen.
Kieli keskellä suuta koristuksia ja koukeroisia paikoilleen.
Vaatii tarkkaa silmää ja vakaata kättä.
Silmät tukkivat.


"Äiti, siitä tuli tosi hieno!"

3 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Ihania talvisia kuvia! Mahtavaa kun saimme valkean joulun :)

Nuo kaupan piparkakkutalojen osat ovat tosi ohuita ja hauraita. Joskus olen niitä epätoivoisesti itsekin kasannut ja aina joku seinä on mennyt palasiksi, joten älä sure...vika ei ollut sinun !!

Mukavaa Joulun jatkoa!

Satu kirjoitti...

Me saatiin kihlajaislahjan mukana tuollainen rakenna itse -piparitalo. Arvaa tehtiinkö sitä? ;) Pitää tehdä sitten, kun päiväys alkaa loppua, hih hih! Keväinen piparitalo!

Jouluna oli ihanasti lunta!!

melkoelli kirjoitti...

Krisse ja Satu: Olen saanut teidän lisäksi paljon kommenttia ystäviltäkin piparkakkutalon teosta. Se tuntuu olevan taitolaji. Toiset sen osaa ja toiset taas ei. Onneksi kuitenkin on muitakin kuin minä, jotka siinä hommassa ei ole ihan täydellisiä... ;)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails