perjantai 21. marraskuuta 2008

Kaverisynttärit

Miriksen kaverisynttärit on nyt juhlittu. Oli oikein mukavat synttärit. Ainakin äidin ja synttärisankarin itsensä mielestä. Viime vuonna oli 16 vierasta, se oli liikaa. Nyt tiputettiinkin kaverimäärä siitä puoleen ja kutsuttiin vain niitä, joiden kanssa ollaan kaveria arkenakin. Jostain olen lukenut myös, että synttärivieraiden sopiva määrä on sankarin ikä... Ei yhtään hullumpi ohje.
Täytekakkua on ihan turha tarjoilla lapsille. Se ei maistu. Sen huomasin jo vuosia sitten.
Jäätelö on ihan jees, mutta tänä vuonna päätettiin paistaa pojille vohveleita vino pino. Ne olikin menestys. Päälle mansikkahilloa tai sokeria, kunkin oman mieltymyksen mukaan.

VOHVELIT

2 munaa
0,5tl suolaa
1rkl sokeria
2,5dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g sul.voita
Omalle väelle paistaessani teen vähintään kaksinkertaisen taikinan.
Vohveleiden lisäksi tarjolla oli tietysti muita perinteisiä synttäriherkkuja: sipsejä, pop corneja, irtokarkkeja, limsaa...
Paras menestys on aina irtokarkeilla. Niitä ei varmaan koskaan ole liikaa.

4 kommenttia:

Valloittava valkoinen kirjoitti...

Onnittelut sankarille!!!
ja Nam mitä vohveleita!

Iloista perjantaita!
Anu

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköisiä foffeleita!

Karkeista tuli mieleen... Me ostettiin eilen Fazerin parhaat -pussi piiiitkästä aikaa. Kaupassa on se Kiss Kiss -laatikko about 8 euroa. Ajateltiin, että onhan niitä pussissakin (halvemmalla). Ne uudet Suometar-karkitkin oli nameja!

Piukku/Pia kirjoitti...

Meillä vietetään viikon päästä esikoisen 10-v synttäreitä. Olen huomannut myös että täyskäri ei mene kaupaksi lapsille joten jäätelöä on meilläkin tarjottu jo monena vuotena. Mutta nuo vohvelithan olis myös tosi hyvää...laitampa korvan taakse ja kaivelen vohveliraudan jostain keittiön kaapin kätköistä esiin. Kiitos vinkistä =)

melkoelli kirjoitti...

Anu: Mukavaa viikonloppua sinullekin. =)

Satu: Suometar -karkit... hmmm. Jotain uusia, joihin en ole vielä tutustunutkaan. Täytyypä korjata asia. ;)

Piukku/Pia: Teilläkin synttärihulinat siis edesssä. Kokeile ihmeessä vohveleita. Meillä ne ainakin maistui hyvin kaikille! =)

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails