keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Viime päivinä kirppiskodilla...


olen pessyt viimeiset koneelliset pyykkiä...



miettinyt kalusteiden kohtaloita...


ottanut viimeisiä valokuvia...


on purettu, pakattu ja kannettu kalusteita sekä tavaroita...


ja lopulta siivottu.
Kiitetty yhteisestä ajasta ja hyvästelty.
Lähipäivinä kirppiskoti avaa ovensa uusille asukkaille.
Meillä paluu kotiin, jossa odottaa uudet suunnitelmat syksyksi.

lauantai 25. heinäkuuta 2009

WC tiloja

Tässä jälleen muutama tallentamani kuva.

Tässä kivat kalusteet ja makuuni oleva väritys.


Seinässä kiinni oleva WC -istuin voisi olla kiva.
Helppo siivouksenkin kannalta.


Tässä jäin miettimään, mitä lavuaaripöydän toisella puolella on.
Jotainhan siellä on, kun ikkunakin näkyy.
Ja katossa peili.

***
Kunnes näin seuraavan kuvan.


Voisiko nainen enempää toivoa?
Kuvat etuovi.

perjantai 24. heinäkuuta 2009

Lastenhuoneita

Minulla on tapanani poimia talteen,
jos vastaani tulee netissä mukava sisustuskuva.
Kuvia tavallisista kodeista, ei sisustuslehdistä.
Tässä muutama joskus talteen ottamani kuva lastenhuoneista.
Lähinnä nyt tyttöjen huoneita.

Tästä ensimmäisestä kuvasta tykkään, koska se on niin aito.
Iloisen värikäs ja aivan sen näköinen, että siellä lapsi todella leikkii ja viihtyy.
Ei liian sliipattu kuva.


Tässä toisessa on mukava tunnelma.
Lämmin kuva.
Korotettu lattia kiva yksityiskohta.


Tästä viimeisestä tykkään itse eniten.
Selkeän yksinkertaista ja kaunista ilman ylimääräistä kikkailua.
Kuvat Etuovi.

torstai 16. heinäkuuta 2009

Viimeaikojen kuulumisia


Kuukausi sitten tulin lasten kanssa kirppiskodille kesän viettoon. Nautimme oikein kunnolla tästä askeettisesta asuinsijastamme ja synnyinseudustani. Sen jälkeen heitämme hyvästit kirppiskodillemme. Syksyn tullen on tarkoitus palata takaisin työelämään ja silloin tänne ei enää samalla tavalla ehdi. Kirppiskoti luovutetaan siis seuraavan asukkaan käyttöön.
Aikamme on kulunut täällä leppoisasti ystävien ja sukulaisten seurassa. On uitu, käyty tivolissa, ratsastettu Systerin hevosilla, pyöräilty ja ulkoiltu, kierretty kirppareita ja kauppoja, juhlittu omat ja Pupan synttärit. Nautittu kesästä kaikin puolin.

Jotain ikävääkin on kesään mahtunut. Perjantaina 10.7 sain puhelun, jossa kerrottiin isäni joutuneen ambulanssilla sairaalaan, Ouluun asti. Onneksi olin täällä kirppiskodilla, joten pääsin saman tien ajamaan perässä Ouluun. Lapset vain nopeasti autoon ja menoksi sydän pamppaillen. Tiedossa oli tuolloin vain, että isän munuaisissa on äkillistä vajaatoimintaa. Oulussa vein lapset veljen luo ja riensin OYKS:iin. Isä oli edelleen päivystyksessä ja odotti pääsyä lääkäriin. Tilanne oli todella-todella paha. Isä oli oksennellut jo useamman viikon enemmän tai vähemmän (ja onnistunut sen taitavasti salaamaan minulta), nyt pari päivää oksennellut todella rajusti ja pariin viikkoon ei ollut pystynyt syömään kunnolla. Enää edes vesi ei pysynyt sisällä. Isä oli kuivunut erittäin pahasti ja virtsaa ei ollut tullut viiteen päivään. Kaikki tämä räjähti silmilleni yhtäkkiä. Isä (jääräpäisyydessään ihan omaa luokkaansa) ei ollut suostunut lääkäriin aikaisemmin, eikä olisi mennyt nytkään. Naisystävä vain soitti ambulanssin vastusteluista huolimatta. Onneksi. Se apu tuli nimittäin todella viime hetkellä.

Tuolloin perjantai-iltana Oulun päivystyksessä odottelimme 3 tuntia lääkäriin pääsyä. Ruuhkaa oli ja isän vointi todella onneton. Oksenteli 10-15min. välein tumman ruskeaa, lähes mustaa nestettä. En ymmärrä mistä sitä nestettä vielä riitti, sillä isä oli jo todella pahoin kuivunut. Häilyi tajunnan rajamailla ja silmät muljahtelivat päässä. Oli todella heikkona. Lääkäri passitti isän teho-osastolle ja siellä laitettiin yöllä saman tien dialyysilaitteeseen ja kaikki mahdolliset muutkin piuhat. Munuaisarvojen tulisi olla noin 90. Isällä ne oli yli 1000. Eräs hoitaja sanoi, ettei ole koskaan aikaisemmin nähnyt noin hurjia lukuja. Oma olo oli todella raskas, kun menin veljen luo yöllä nukkumaan.

Muutaman tunnin unien jälkeen lähdin lauantaiaamuna jälleen sairaalaan. Lapset jäivät vielä nukkumaan veljen luo. Isä oli saanut pahoinvointilääkettä ja oksentelu oli vihdoin rauhottunut. Omat munuaiset eivät toimineet yhtään, mutta dialyysi auttoi ja arvot olivat reilut 800. Isän olo oli heikko ja väsynyt. Jaksoi kuitenkin välillä puhua. Muisteli lapsuuttaan, minun lapsuutta, itkettiin ja naurettiin. Puristi kättäni, pyyhki välillä silmiään ja sanoi olevansa onnellinen mies.
Lääkärit eivät sanoneet arviota suuntaan tai toiseen. Isällä oli oma huone ja 1-2 hoitajaa läsnä jatkuvasti. Lauantai-iltana ajoin hyvin raskain mielin 130km takaisin kirppiskodille. Ajatuksissa oli, ettei isä ehkä sieltä enää kotiin tule. Päätä särki ja oma olo oli jotain sanoinkuvaamatonta.

Sunnuntaiaamuna soitin Ouluun ja sain kuulla, että isällä oli nyt myös keuhkokuume. Itkin ja järjestelin lapsille hoitajaa. Olo oli sekava. Äitini kaksi siskoa tuli tänne lasten kaveriksi ja minä pääsin illalla Ouluun. Isän vointi oli yllätyksekseni kohentunut. Munuaisarvot olivat reilut 400 ja isä oli saanut jopa syödä suun kautta. Isä myös jutteli ja puhuttiinkin paljon. Kaikesta. Hoitaja sanoi, että keuhkokuume on hyvin yleistä tuossa tilanteessa. Isä yski ja paleli. Dialyysilaite raksutti edelleen vieressä ja puhdisti verta kaulalla olevien letkujen kautta.
Illalla sairaalasta lähtiessä tuli ensimmäisen kerran ajatus, että ehkä tästä vielä selvitään. Ehkä isä ei kuolekaan. Isä itsekin oli sanonut, että ehkä ei vielä ollutkaan hänen vuoronsa. Tätini oli yrittänyt soittaa. Soitin takaisin ja sain kuulla, että Puppa oli nukahtanut illalla helposti ja että kaikki oli lasten kanssa hyvin. Ettei tarvisi niistä murehtia. Veljen luo mennessä itkin helpotuksesta. Kaikesta.

Maanantaina isän munuaisarvot olivat reilut 200 ja isä siirrettiin teholta sisätautiosastolle. Ilahtui, kun huomasi TV:n ja alkoi saman tien kaivata silmälasejaan. Ne oli kotona. Dialyysilaite ei ollut käynnissä, mutta letkut oli kaulalla paikoillaan edelleen. Juteltiin ja iloittiin. Omat munuaiset ei vielä toimineet, mutta kyllä tämä tästä.

Tiistaina isällä ei ollut mitään letkuja. Katetria ei ollut ja kaulan letkutkin oli pois. Jopa happiviikset oli irti. Olipas se nopeaa. Isä kertoi heti, että yö oli ollut kamala. Hoitajat oli kuulemma tehneet jotain kamalaa hänelle. Ei osannut kertoa tarkemmin, mitä yöllä oli tapahtunut. Kipeä oli ollut ja huutanut tuskasta. Sanoin juttelevani asiasta hoitajien kanssa, mutta isä kielsi jyrkästi. Lähtiessäni juttelin silti. Isä oli ollut yöllä erittäin sekavassa tilassa ja vetänyt itse itseltään kaikki piuhat irti katetria ja kaulan dialyysipiuhoja myöten. Verta oli tullut tietysti kaulalta valtavasti ja katetrin väkisin irti vetäminen on varmasti ollut todella kivuliasta. Isälle oli annettu rauhottavaa ja oli nukkunut loppuyön rauhassa. Alkoholin vieroitusoireet olivat alkaneet.
Päivällä lähdin Oulusta. Kävin katsastamassa isän auton tullessani ja isän veli leikkasi nurmikon. Oli luvattu hoitaa asiat. Illalla soitin vielä isälle, että ne on nyt tehty. Isä oli tyytyväinen.
Eilen soitin Ouluun isälle ja kyselin vointia. Kertoi ettei ole ollut dialyysilaitteessa, mutta vointi edelleen heikko. Verikokeita otetaan, mutta on saanut syödä. Kysyi koska tuon silmälasit.
Tänään en ole vielä soittanut Ouluun.
Tästä tuli nyt pitkä ja ei niin iloinen sairaskertomus. Halusin sen kuitenkin kirjoittaa tänne. Kun pahin on (toivottavasti) ohi, on voimia kerrata se ja asian jakaminen helpottaa. Tarvittaessa voin myös itse myöhemmin muistella, kuinka asiat menivätkään.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Päivi Lipponen ja Pirjo Wesaniemi: NAINEN JA ERO


Kertomuksia parisuhteen päättymisestä
Tämä kirja osui silmääni kirjastossa etsiessäni horoskooppikirjaa. Ei ehkä mitään kevyttä kesälukemista, mutta päätin lainata. Omaa parisuhteen tilaa pohtiessa olin uteliaskin; mistä syistä naiset ovat eronneet. Mielestäni kirja oli mielenkiintoinen kertoessaan hyvin erilaisista parisuhteista ja eroista. Kertomuksia lukiessa tuli tunne, että jokainen niistä tarinoista olisi voinut olla oma kirjansa. Nyt tarinat tuntuivat ihan liian lyhyiltä ja tiivistetyiltä.
Kirjastossa oli myös kirja Mies ja ero. Sitä en tullut lainanneeksi, mutta voisi olla myös mielenkiintoinen.
151 sivua.

Erossa särkyy unelma

Suomalaiset avioerotilastot ovat rankkaa luettavaa - 14 000 eroa vuosittain. Miksi nainen eroaa? Tämä teos perustuu haastatteluihin, joissa 22 naista kertoo erostaan, syistä jotka siihen johtivat ja keinoista selvitä eron jälkeen.
Naiset, joista osa julkisuuden henkilöitä, eivät esiinny omilla nimillään. Ero voi olla helpotus, mutta tuskin koskaan se on helppo. Erossa särkyy aina unelma. Tämä kirja ei ota kantaa, ei moralisoi eikä säälittele. Jokainen tarina on omanlaisensa ja jokaisessa tarinassa on kaksi osapuolta. Miehen tarina erosta voisi olla toisenlainen.
Taloudelliset asiat tulevat eroaville usein yllätyksenä. Kirjassa asiantuntijat selvittelevät eroprosessin käytännöllistä puolta ja antavat vastauksia moniin hankaliin kysymyksiin, jotka vaivaavat eroavien mieltä.

perjantai 10. heinäkuuta 2009

Vielä vähän lisää...

...shoppailua.
Mirikselle huppari ja T-paita.
Kivat syksyllä koulussakin.

Itselle heräteostoksena paituli.
Seppälästä.

torstai 9. heinäkuuta 2009

Päivän piristys...

...on tietysti aina pieni shoppailu.

Ruususelle tunika.

Minulle farkkucaprit.

Kapp Ahlista.

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Liza Marklund: PAIKKA AURINGOSSA


Tämän kirjan lukeminen edistyi todella hitaasti. Välillä taisi olla viikkoja etten koskenutkaan kirjaan. En tiedä, johtuiko siitä vai jostain muusta se, ettei tämä kirja tuntunut niin hyvältä. Kirjan henkilöiden nimet ja sukutaustat meni sekaisin, eikä tahtonut jäädä mieleen. Yleensä olen tykännyt kovasti Marklundin kirjoista, mutta tämä jää nyt niistä heikoimmalle. Päähenkilön käytös tuntu välillä lähes ärsyttävältä. Lisäksi kirjan loppu tuntui vähän liiankin julmalta suhteessa koko kirjaan. Aivan kuin raaka loppu tekisi koko kirjasta järisyttävämmän. Ei toiminut minun kohdallani.
528 sivua.
Jos hyvää kirjaa etsit, lue Liza Marklundin Uhatut. Se on yksi parhaista koskaan lukemistani kirjoista.
Turistiparatiisi näyttää Annika Bengtzonille pimeän puolensa. Yllättäen tiliä on tehtävä myös oman menneisyyden kanssa.
Varakas ruotsalaisperhe on murhattu talossaan Espanjan Aurinkorannikolla ja Annika Bengtzon lähetetään raportoimaan tapauksen tutkinnasta.
Muutamaa kuukautta myöhemmin hän palaa Espanjaan, tällä kertaa kokoamaan aineistoa kansainvälistä huumerikollisuutta ja rahanpesua käsittelevään artikkelisarjaan. Yksi huumesalakuljettajien reiteistä kulkee skandinaavien suosiman lomaparatiisin kautta.
Murhatun perheen kohtalo painaa Annikaa vieläkin ja hän ryhtyy tekemään omia tutkimuksiaan. Eteen alkaa putkahdella vanhastaan tuttuja nimiä. Myös Annikan ex-mies sattuu saamaan työkomennuksen samoihin maisemiin. Solmut kiristyvät niin töissä kuin tunne-elämässäkin.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Jos olet syntynyt heinäkuun 1. päivä, kuten minä...

...voit lukea tästä päiväkohtaisen luonneanalyysisi.
Loput voivat lähetellä minulle kivoja syntymäpäivälahjoja...
Veden merkki Rapu
Luja päättäväisyytesi, herkkyytesi ja oivalluskykysi viittaavat siihen, että vaikka olet ujo ja syrjäänvetäytyvä, herkän pintasi alla piisaa järkkymättömyyttä. Olet vaikutuksille altis ja intuitiivinen, mutta silti ahkera. Vanhempana olet antaumuksellinen ja ystävänä uskollinen. Aika ajoin voit kuitenkin vaipua synkkyyteen ristiriitaisten tunteitten vaikutuksesta. Sinulla saattaa siis olla taipumusta masennukseen ja masokismiin. Kuitenkin sinulla on kyky voittaa suuriakin vaikeuksia niin päättäessäsi, mikä voi olla suurin voimavarasi. Pystyt panemaan alulle uusia projekteja ja idoita, mutta vaikka olet kunnianhimoinen, kaipaat myös omaa aikaa ja rauhallista elämää.
Sinulla on johtajan ominaisuuksia ja voimakas tarve toimia. Kun kehität luontaista oivalluskykyäsi, opit arvostamaan myös elämänkokemusten tuomaa viisautta. Jos sinua rajoitetaan kovin paljon, voi kapinallisuutesi nousta esiin. Olet idealisti, joka niittää jostakin asiasta aidosti innostuttuaan huomattavaa mainetta.
Myöhemmin elämässäsi sinulle tarjoutuu monia mahdollisuuksia kehittää voimia ja luovuuttasi.
Salattu sisimpäsi
Onnellisuutesi avain on intiimit ihmissuhteet. Sinulla on kommunikaatiokykyä, joten välttämällä taipumustasi epäilyyn ja mustasukkaisuuteen voit saada laajan ystäväpiirin. Kun opit seisomaan tukevasti omilla jaloillasi, saat lisää itseluottamusta sekä voitat pelkosi yksin olemisesta ja hylätyksi tulemisesta.
Johtajan ominaisuutesi sekä halukkuutesi tehdä ahkerasti työtä auttavat sinua urallasi eteenpäin. Olet paitsi perfektionisti, myös erittäin idealistinen ja romanttinen ja siksi tarvitset paljon rakkautta ja hellyyttä. Asetat itsellesi korkeat tavoitteet, joita voi olla vaikea saavuttaa. Jos sinulla kuitenkin on jokin selkeä päämäärä, pystyt kanavoimaan kykysi sen saavuttamiseksi.
Numerologia
Syntymäpäiväsi numero 1 merkitsee sitä, että olet yksilöllinen, kekseliäs ja urhea ja että sinulla riittää paljon energiaa. Pioneerihenkisyytesi rohkaisee sinua tekemään itsenäisiä päätöksiä ja yrittämään yksin.
Kuukauden numero 7 viittaa siihen, että olet äärimmäisen herkkä ja että intuitiosi ovat voimakkaat. Sinussa on sisäistä viisautta, johon sinun olisi opittava luottamaan. Vahvat arvosi ja terve arvostelukykysi auttavat sinua menestymään. Olet kunnianhimoinen, mutta sinulla on myös parantajan kykyjä ja siksi voit auttaa muitakin ihmisiä.
- Positiiviset taipumukset: johtajan ominaisuudet, luovuus, edistyksellisyys, tehokkuus, optimistisuus, vahvat vakaumukset, kilpailunhalu, itsenäisyys, sosiaalisuus.
- Negatiiviset taipumukset: määräilevyys, kateus, itsekkyys, liialinen ylpeys, heikkous, häilyvyys, kärsimättömyys.
Rakkaus ja ihmissuhteet
Turvallisuus ja taloudellinen vakaus ovat kumppaninvalinnassa mielestäsi tärkeitä tekijöitä. Olet sympaattinen ja kannustava niitä kohtaan, joista välität, mutta usein haluat olla päällepäsmärinä. Sinusta on parempi omistaa muutama hyvä ystävä kuin suuri tuttavapiiri, ja uskollisuus ja luotettavuus ovatkin ihmissuhteissasi etusijalla. Perhe-elämä ja sen mukanaan tuomat velvollisuudet saattavat joskus joutua törmäyskurssille vapauden- ja riippumattomuudenkaipuusi kanssa.
Se oikea on saattanut syntyä jonakin seuraavista päivistä...
Rakastettu ja ystävä: tammikuun 11, 20, 25, 27, 29; helmikuun 9, 18, 23, 25, 27; maaliskuun 7, 16, 21, 23, 25; huhtikuun 5, 14, 19, 21, 23; toukokuun 3, 12, 17, 19, 21; kesäkuun 1, 10, 15, 17, 19; heinäkuun 8, 13, 15, 17; elokuun 6, 11, 13, 15; syyskuun 4, 9, 11, 13; lokakuun 2, 7, 9, 11; marraskuun 5, 7, 9; joulukuun 3, 5, 7
Kohtalokas ihastus: tammikuun 1, 2, 16; helmikuun 14; maaliskuun 12; huhtikuun 10; toukokuun 8; kesäkuun 6; heinäkuun 4; elokuun 2; joulukuun 30, 31
Sydämen valittu: toukokuun 30; kesäkuun 28; heinäkuun 26; elokuun 24; syyskuun 22, 30; lokakuun 20, 28; marraskuun 18, 26; joulukuun 16, 24
Teksti kirjasta; Saffi Crawford-Geraldine Sullivan: SYNTYMÄ, TÄHDET & NUMEROT, Elämäsi kohtalonyhteydet.

LinkWithin

Related Posts kanssa Thumbnails